Selecteer een pagina

massage

  “Je lichaam kan zichzelf heel goed genezen
maar heeft soms een helpende hand nodig”

 

 

Wat is massagetherapie?

Een therapeutische massage is een combinatie van massage, psychosomatische therapie en coaching. Door gebruik te maken van verschillende massagevormen, de ademhaling en gesprekken ontstaat er ruimte om bewuster te worden van je eigen lichaamshouding en je leefstijl.
Je krijgt meer inzicht in jezelf. Als je weet waarom en hoe je spanning opbouwt kan je ook spanning afbouwen en daarmee je pijn en stress verminderen of laten verdwijnen.

Massage en aanraking

De aanraking tijdens een massage is een noodzakelijke maar ook welkome manier om dichter bij jezelf te komen, om beter te kunnen luisteren naar je eigen lichaam. Het kan, afhankelijk van je klacht, fijn of soms ook pijnlijk zijn.  Door de aanraking begin je te voelen hoe het werkelijk met je gaat.

Door met aandacht gemasseerd en aangeraakt te worden en door zelf met je aandacht in je lichaam te gaan wordt je je meer bewust van wat er zich in je afspeelt. Dit versterkt ook je zelfgenezend vermogen waardoor je lichaam zichzelf zo gezond mogelijk houdt.

Na de massage

Na de massage kan het zijn dat je bewegingsadviezen en/of specifieke oefeningen mee krijgt. Zo train je jezelf om steeds bewuster te worden van je houding, je gevoelens en de emoties die daarbij horen.

Je leert daardoor beter om te gaan met je klacht(en), pijn en stress. Na verloop van tijd ga je je steeds fitter voelen, meer in verbinding met jezelf en met meer energie om de dingen te doen die je graag wilt doen.

De behandeling

Een behandeling begint altijd met een kort gesprek waarbij we dieper ingaan op je probleem en de manier waarop je het ervaart. Hoe gaat het nu echt met je? Wat voor klachten heb je? Wanneer heb je spanning of pijn? Gaat je voorkeur uit naar een therapeutische massage of een ontspannende massage? Samen kijken we wat je nodig hebt.

Bij chronische klachten zijn er voor een goed resultaat gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig. De eerste sessie, met intake, duurt altijd 90 min, de vervolgbehandelingen 60 min.

De behandelruimte

Tijdens de behandeling in de sfeervolle en heerlijk verwarmde ruimte wordt gebruik gemaakt van:

 • een comfortabele en verwarmde massagetafel
 • warme handdoeken
 • natuurlijke hoogwaardige massage- en etherische olie
 • Ayurvedische kruidenolie

Massages

Iedere vorm van massage heeft zijn doel

daarnaast heeft ieder zo zijn eigen voorkeur

 Therapeutische massages 

Deze massages zijn matig tot stevig en gericht op vermindering van fysieke klachten en stress. De massages zijn heel geschikt bij klachten aan bijvoorbeeld de rug, nek, hoofd,  schouders of heupen. Een klachtenbehandeling wordt altijd afgesloten met een korte ontspannende massage.

Gebruikte massagevormen zijn de:

 • klassieke (sport) massage
 • deep tissue massage
 • Thaise yoga massage
 • Lomilomi massage
 • stoelmassage

Ontspannende massages

Deze massages zijn zacht tot matig stevig en zijn gericht op ontspanning en vermindering van pijn of stress klachten.
Door een regelmatige ontspanningsmassages is het mogelijk beter om te gaan met stress en vermoeidheid. Je lichaam en geest blijven beter in balans.

Gebruikte massagevormen zijn de:

 • klassieke (welness) massage
 • ayurvedische massage
 • lomilomi massage.

Ervaring van cliënten

Freek:

Nadat ik besloten had mezelf te trakteren op een ontspannende massage kwam ik via internet bij Frida terecht. Het was (en is) heerlijk zoals Frida de massage vol liefde en respect uitvoert.

Het heeft zoveel positieve effecten op mijn lichaam en geest gebracht dat ik nu regelmatig terugkeer om van een nieuwe massage te genieten en daardoor mijzelf te ontdekken.

Dank je wel Frida!’

Geerteke:

Frida is niet zo maar een masseuse.
Ze is ook een Mens. Een Mens die vanuit Heelheid en Samen Zijn de ander mee neemt in de exploratie van het eigen lichaam. Bij pijntjes en ongemak kan zij feilloos haar cliënt laten ervaren waar het “obstakel “ zich bevindt. Om dan met veel Liefde en Lichtheid het “obstakel’ te benaderen en in samenwerking met lichaam en geest van de cliënt een verlichtende oplossing te vinden. Alles weer te laten “stromen”.
Deep tissue, Ayurveda, Ontspanning,  … het zijn allen massages, die het ervaren waard zijn. Houd je van jezelf? Dan is dit een mooi cadeau om aan jezelf te geven.

Zonder pijn de dingen weer kunnen doen die je zo graag doet?